Drømmer du om at starte din egen virksomhed? Vil du være Danmarks næste Jesper Buch eller har du en god idé, som kan ændre verden? Så er studieretningen Forretningsudvikling lige noget for dig. Her får du lov til at starte og drive en rigtig virksomhed i samarbejde med dine kammerater, og du får herved en bred og praktisk indføring i det spændende og krævende liv som iværksætter.
Studieretningen Forretningsudvikling er for dig, der vil vide mere om hvordan man kommer fra en god idé til en spirende virksomhed. Her er innovation og entreprenørskab i fokus, og du bliver taget med hele vejen fra idéen skabes til den kan realiseres.
Forretningsudvikling åbner op for et hav af videreuddannelsesmuligheder. Du kan læse økonomi, samfundsfag, kommunikation, sprog, journalistik eller jura på universitetet eller videreuddanne dig indenfor administration, handel, bygningskonstruktion eller grafisk produktion på et erhvervsakademi. Verden ligger åben!
Jeg vil gerne kunne se en mening med det jeg laver. Her føler jeg at jeg kan komme til at bruge det til noget - i fremtiden og ude i det virkelige liv.
Malte Baunsgaard
Den måde, som lærerne inddrager erhvervsting i undervisningen er sindssygt fedt. Jeg kan virkelig drage paralleler fra det, der sker i min hverdag til det, jeg lærer i undervisningen.
Mads Michelsen
Jeg valgte Forretningsudvikling fordi jeg rigtig godt kan lide af være kreativ, og her fik jeg mulighed for at tage et afbræk fra hverdagen og lave noget helt andet.
Sofie Korsgaard
1.G
Vi starter med at kigge på, hvad innovation er og hvorfor innovation er vigtigt for samfundet. Du bliver introduceret til grundlæggende teori omkring innovation – herunder forretningsmodeller, team og samarbejde samt idégenerering.
2.G
Fra starten af skoleåret er fokus på opstart af din egen virksomhed. Du stifter hurtigt bekendtskab med innovationsprocessen og forskellige tilgange, der kan hjælpe dig med at starte op. Du arbejder målrettet med elementer som projektplanlægning, budgettering og markedsføring af dit teams virksomhed. Det er også i 2.g, at vi tager på innovationsmesser for at koble den faglige viden med noget praktisk.
3.G
I 3.g lærer du om eksportmarkederne - bl.a. hvad du skal vide, hvis din virksomhed vil eksportere til udlandet. Vi kigger på innovation i eksisterende organisationer med fokus på emner som projektledelse, socialt entreprenørskab, oplevelsesøkonomi og brugerdreven innovation. Vi studerer det globale konkurrenceindeks for at kunne komme med velbegrundede forslag til, hvordan den danske regering kan styrke Danmarks internationale konkurrenceevne. Dette kombinerer vi med teorier omkring, hvordan man får en iværksættervirksomhed til at vækste til en stor etableret organisation.
En stor del af din hhx-uddannelse består af obligatoriske fag. Niveauerne kan være forskellige alt efter, hvilken studieretning du vælger, men alle, som tager en hhx skal have følgende obligatoriske fag:
+ 2. fremmedsprog, hvor du skal vælge et af disse:
Studieretningsfag er de to A-fag, som definerer studieretningen. På Forretningsudvikling er studieretningsfagene:
Du kan bruge valgfag til at tone din hhx-uddannelse ud fra hvad du synes er spændende og hvilke niveauer du vil ende ud med efter 3 år. Antallet af og niveauet på dine valgfag afhænger af din studieretning og dit 2. fremmedsprog.
A-niveau
B- niveau
C-niveau