Om os på hhx

Værd at vide om TietgenSkolen hhx

hhx_cf-tietgen-moerk
hhx_gammel-bygning
Om os

Vores historie

Handelsgymnasiet er en del af en større organisation, som hedder TietgenSkolen. TietgenSkolen har eksisteret i sin nuværende form siden 1954 efter en fusion mellem tre handelsskoler i Odense. 

Vi er opkaldt efter finansmanden og odenseaneren Carl Frederik Tietgen (1829-1901), en af dansk erhvervslivs mest innovative, handlekraftige og internationalt orienterede ledere gennem tiderne.

C.F. Tietgen er en gennemgående figur på handelsgymnasiet. Ved hovedindgangen er der sat en tre meter høj statue af Tietgen og i forbindelse med 3. g'ernes gallafest kranses Tietgens buste for at ære ham og fejre de kommende studenter.

hhx_student
Hhx

Hvad er hhx?

Hhx er den merkantile studentereksamen (hhx) og ligesom alle andre gymnasiale uddannelser er hhx almendannende og studieforberedende. Det der gør hhx speciel er, at uddannelsen også er erhvervsrettet. På hhx lærer man om erhvervslivet, samfundet og økonomi. Vi kobler ting fra dagligdagen med teorien i bøgerne.

 • 1.
  Almendannende
  fordi man fortsætter med mange af de fag man allerede kender, som er vigtige i forhold til at forstå samfundet og blive klar til videregående uddannelser. Det vil sige dansk, engelsk, samfundsfag, historie, matematik med flere. Herudover kommer merkantile fag som afsætning, virksomhedsøkonomi, jura og international økonomi. Fælles for fagene er, at de har fokus på aktuelle problemstillinger. Man skal lære for at udvikle sig og forstå sig selv og den verden vi lever i.
 • 2.
  Studieforberedende
  fordi handelsgymnasiet giver adgang til at læse videre. En hhx er et rigtigt godt afsæt til videregående uddannelser inden for fx økonomi og handel, jura, journalistik, kommunikation, sprog og kultur, men giver også mulighed for at videreuddanne sig til politibetjent, lærer eller socialrådgiver.
 • 3.
  Erhvervsrettet
  fordi man på handelsgymnasiet får en stribe fag, som ruster vores elever ekstra godt til job og uddannelse inden for erhvervslivet.
hhx_cf-tietgen3
Bekendtgørelser og kvalitetsdokumentation
Her finder du gældende love og bekendtgørelser for hhx-uddannelsen samt vores kvalitetsdokumentatio.
Brug for hjælp?

Kontakt en studievejleder

Kontaktbillede_kvinde_200x200
Annette Bech Morgen
Studievejleder og underviser
Hhx
Heidi_Norin_Sejr_HESE_web22-removebg-preview
Heidi Norin Sejer
Studievejleder og underviser
Ruth_Schafer_rusc_web-removebg-preview
Ruth Schaeffer
Studievejleder og underviser
Kontaktbillede_kvinde_200x200
Maria Reventlov Husted
Studievejleder og underviser
Hhx
Kontaktbillede_kvinde_200x200
Marianne Kolle Christensen
Studievejleder og underviser
Kontaktbillede_mand_200x200
Rasmus Albrektsen
Studievejleder og underviser