Hhx-uddannelsen er bygget op i et grundforløb på tre måneder og et studieretningsforløb. På forløbene vil du møde fag, som du kender fra folkeskolen og fag, som er nye for dig, men helt unikke for en hhx.
Grundforløb
De første tre måneder på hhx er dit grundforløb. På grundforløbet får du undervisning i dansk, engelsk, matematik og samfundsfag - alle sammen fag som du kender fra folkeskolen. Det er også her du møder fag, som du ikke har haft før - fx afsætning, virksomhedsøkonomi, international økonomi, informatik og erhvervsjura.
På grundforløbet skal du endeligt beslutte dig for, hvilket studieretningsforløb du vil fortsætte videre på. Du skal altså vælge studieretning og studieretningsfag.
Studieretningsforløb
Studieretningsforløbet fortsætter, hvor grundforløbet slutter. Her vil du opleve, hvordan dine valg af studieretningsfag og valgfag giver dig præcis den hhx, som du ønsker og vil bruge i fremtiden.
Inden 2.g skal du vælge valgfag.
Lærerne er rigtig dygtige til at formidle læring. Specielt på de merkantile fag som afsætning, virksomhedsøkonomi og markedskommunikation De gør det hele virkelighedsnært.
Philip Rieper Sørensen
Man skal vælge hhx fordi man får fag, der gør én klar til erhvervslivet, og så selvfølgelig på grund af det gode sammenhold med en masse elever.
Martin Zdychavsky
For mig har det altid været vigtigt, at jeg kunne se en mening med de ting, jeg lavede. Og på hhx føler jeg, at jeg kan bruge det jeg lærer til noget både i fremtiden og i det virkelige liv.
Sofie Korsgaard
En stor del af din uddannelse består af obligatoriske fag. Niveauerne kan være forskellige alt efter, hvilken studieretning du vælger, men alle, som tager en hhx skal have følgende obligatoriske fag:
A-niveau
B-niveau
C-niveau
Spansk, fransk eller tysk?
Du skal også vælge et 2. fremmedsprog. Læs om dine muligheder under den enkelte studieretning.