Eud online på 20 uger

Eud for ufaglærte

Er du ufaglært eller ledig? Og har du ikke gjort din erhvervsuddannelse færdig? Så er eud online på 20 uger et forløb for dig, der gerne vil hurtigt ud og være elev i erhvervslivet.

Opstartsdatoer:
5. august 2024

Se alle startdatoer nedenfor

voksen eux student 2017
Tandhjul-hvid_ikon_100x100
Fleksibelt studie
Balance mellem familie og studie
Vejviser-hvid_ikon_100x100
Karriereskift?
Eud online åbner nye døre
Flueben-hvid_ikon_100x100
Find en elevplads
Elevpladskontoret hjælper dig
Kalender-hvid_ikon_100x100
Styr din egen tid
Vær studieaktiv hjemmefra
Grundforløb og hovedforløb
Uddannelsens opbygning
Efter 20 uger har du taget grundforløb 2. Efter grundforløbet kommer hovedforløbet, hvor du skal ud og prøve dig selv af som elev i en virksomhed.
Grundforløb 2 - 20 uger

Inden du starter på grundforløb 2 skal du vælge hvilken branche du vil specialisere dig inden for: butikhandel eller event.

Indhold på grundforløb 2

På grundforløb 2 får du undervisning i fagene:

 • Afsætning C
 • Virksomhedsøkonomi C
 • Erhvervsinformatik C

Derudover får du et uddannelsesspecifikt fag, der gør dig klar til en elevplads indenfor den branche du har valgt. Her lærer du om begreber, services og andre færdigheder, som er relevante i din branche.

Du afslutter grundforløb 2 med et grundforløbsprojekt, der, sammen med dine grundfag, er adgangsgivende til en elevplads på hovedforløbet. Til eksamen skal du op i et af grundfagene samt dit eksamensprojekt.

Når du har afsluttet grundforløb 2 fortsætter du videre på hovedforløbet og din to-årige elevtid i en virksomhed.

Hovedforløb - 2 år

Når du har bestået grundforløbet og studieåret, venter sidste del af din uddannelse: Hovedforløbet. Det er her du skal bruge al den viden du har fået som elev i en virksomhed. Under hovedforløbet veksler du mellem arbejde i virksomheden og skoleforløb. Du får elevløn under hele hovedforløbet. 

På hovedforløbet specialiserer du din inden for den branche du valgte på grundforløbet - butik, handel, kontor, finans eller event. Du lærer branchen at kende ved at arbejde ude i virksomheden, og du får teorien ind på dine skoleophold.

Startdatoer

5. august 2024
16. september 2024
4. november 2024

Voksenelev foran computer
Eud online for ufaglærte

Sådan starter du på eud online

 • Adgangskrav
  For at starte på eud online for ufaglært skal du have bestået grundforløb 1 eller have afsluttet folkeskolen og bestået dansk med minimum 02 i gennemsnit og skriftlig matematik med minimum 02 på mindst 9. klasse-niveau.
 • Optagelse
  Du kan søge optagelse via optagelse.dk. Det gør du ved at indtaste følgende: Søg ungdomsuddannelse. Log på Opret ny ansøgning. Vælg uddannelsesområde: Erhvervsuddannelse. Markér 'Grundforløb 2. del'. Vælg din uddannelse under Grundforløb 2. del - fx Kontoruddannelse med speciale. Vælg institutionsnavn: TietgenSkolen (LER). Når du er optaget, bliver du indkaldt via e-boks.
Voksenelev student 2020 kvinde
Økonomi under uddannelsen

SU og elevløn

 • SU
  Hvis du er fyldt 18 år, har du ret til at få SU under din uddannelse på skolen. På eud online kan du derfor få SU mens du tager grundforløbet og studieåret.
 • Elevløn
  Når du kommer til hovedforløbet vil du få elevløn. Mindstelønnen for elever afhænger af hvilken overenskomst din virksomhed tilhører. Bliver du fx ansat som detailelev/butikselev under overenskomst med Dansk Erhverv Arbejdsgiver eller DIO II skal du som minimum have 13.667 kr. det første år du er elev, og 14.914 kr. det sidste år. Har du en stx, hhx, hf eller eux vil du få et månedligt tillæg på ca. 900 kr. (Tallene er fra marts 2022, og vil ændre sig år for år).
Voksenelever translokation 2019
Translokation 2022
Stort tillykke med grundforløbet til alle vores dygtige elever. Vi ønsker jer held og lykke med jeres videre uddannelse ude i virksomhederne.
Er du i tvivl om dine muligheder? Så kontakt en af vores uddannelsesvejledere, de kan hjælpe dig
Vores uddannelsesvejledere sidder klar til at hjælpe dig med at finde den uddannelse, som passer til dig og dine drømme.
Lucas-Westphael22_sjov_hhx(3)