Ny Mesterlære

Mere praktik mindre skolegang

Ny mesterlære er den praktiske version af en eud business. Ny mesterlære er for dig, der vil prøve dig selv af for at se, hvad du kan i praksis. Måske er du skoletræt og hellere vil ud at arbejde eller måske kender du allerede jobbet/branchen fra et tidligere fritidsjob.

Glad_eux_pige_med_blomster_og_hue_2020_web22_remove-removebg-preview
Tandhjul-hvid_ikon_100x100
Lav dit fritidsjob om
til din uddannelse
Vaerktoej-hvid_ikon_100x100
Mere praktisk arbejde
Mindre skolegang
Flueben-hvid_ikon_100x100
Få elevløn
Under hele uddannelsen
Soeg-hvid_ikon_100x100
Prøv dig selv af

Tag din Ny Mesterlære inden for en af disse brancher

Ny-mesterlaere_1200x1200

Den praktiske vej

Med ny mesterlære får du præcis den samme uddannelse, som hvis du tager en traditionel eud business. Du starter bare i mesterlære, hvor du kommer ud og arbejder i virksomheden med det samme og du får elevløn under hele uddannelsen.

Når du har færdiggjort dit grundforløb, starter du på hovedforløbet, hvor du primært er på arbejdspladsen, kun afbrudt af enkelte skoleophold - præcis som på den traditionelle eud business. Det eneste det kræver er, at du har en uddannelsesaftale med en virksomhed, hvor du kan starte. En uddannelsesaftale er en kontrakt mellem dig som elev og den virksomhed, du skal være i mesterlære hos.

1 års grundforløb og 2 år på hovedforløbet
Uddannelsens opbygning
En eud business er et år i skole og to år som elev. Med en eud business kommer du hurtigt ud og skaber en karriere i erhvervslivet. Uddannelsen åbner op for spændende karrieremuligheder inden for butik, handel og event.
Grundforløb - 1 år

Du får præcis den samme uddannelse, som hvis du tager en traditionel eud business. Du starter bare i mesterlære, hvor du kommer ud og arbejder i virksom-heden med det samme og du får elevløn under hele uddannelsen.

Du går i skole to dage om ugen og arbejder derudover som elev i din elevvirksomhed.

På skolen har du følgende fag:

  • Projektfag/dansk C
  • Engelsk C
  • Erhvervsinformatik C
  • Virksomhedsøkonomi C
  • Afsætning C
Hovedforløb - 2 år

Når du har bestået grundforløbet, venter sidste del af din uddannelse: Hovedforløbet. Det er her du skal bruge al den viden du har fået som elev i en virksomhed. Under hovedforløbet veksler du mellem arbejde i virksomheden og skoleforløb. Du får elevløn under hele hovedforløbet.

På hovedforløbet specialiserer du din inden for den branche du valgte på grundforløbet - butik, handel eller event. Du lærer branchen at kende ved at arbejde ude i virksomheden, og du får teorien ind på dine skoleophold.

Ny Mesterlære
Mød Nicolaj, som tog en Ny Mesterlære og blev eventelev hos Jumping Fun
play button
Afspil hele videoen
Vil du vide mere?

Kontakt en studievejleder

Connie_Gehling_COGE_web22-removebg-preview
Connie Gehling
Studievejleder
Eud og eux business
Kontaktbillede_kvinde_200x200
Terese Termansen
Studievejleder
Eud og eux business