Grundforløb 1 er for dig, der kommer direkte fra 9. eller 10. klasse. Du skal have både grundforløb 1 og grundforløb 2.
På grundforløb 1 starter du på vores fagretning eux business, som er startskuddet til din erhvervsfaglige studentereksamen og karriere i erhvervslivet.
Husk at angive fagretningen (eux business), når du søger om optagelse på optagelse.dk.
Indhold på grundforløb 1
Udover det faglige indhold, der knytter sig til fagretningen, får du undervisning i grundfagene:
Du afslutter grundforløb 1 med en eksamen i et af dine grundfag.
Når du har afsluttet grundforløb 1 fortsætter du videre på grundforløb 2.
Du skal starte på grundforløb 2, hvis det er mere end 14 måneder siden du har forladt grundskolen. Kommer du direkte fra 9. eller 10. klasse skal du starte på grundforløb 1.
Inden du starter på grundforløb 2 skal du vælge hvilken branche du vil specialisere dig inden for: butik, handel, kontor, finans eller event.
På grundforløb 2 får du undervisning i fagene:
Derudover får du et uddannelsesspecifikt fag, som bestemmes af den branche du har valgt at arbejde indenfor.
Du afslutter grundforløb 2 med en eksamen i et af grundfagene samt en eksamen i dit grundforløbsprojekt. Grundforløbsprojektet er din adgangsbillet til en elevplads på hovedforløbet.
Når du har afsluttet grundforløb 2 fortsætter du videre på studieforløbet, som tager et år.
Studieåret er den sidste del af din eux business på skolen, hvor du bygger gymnasiale fag på dit grundforløb. Studieåret kaldes også det studiekompetencegivende forløb fordi det er her du får de gymnasiale niveauer, du kan bruge til at videreuddanne dig efter din eux.
På studieåret har du obligatoriske fag og du skal vælge en række valgfag på B- og C-niveau.
Obligatoriske fag
Valgfag på B-niveau
Valgfag på C-niveau
Tal med en af vores studievejledere om udbuddet og sammensætning af valgfagene.
Udover obligatoriske og valgfag, skal du afslutte studieåret med en større merkantil skriftlig opgave - et EOP (erhvervsområdeprojekt).
Efter studieåret fortsætter du videre til hovedforløbet, som er de to år du er elev i en virksomhed.
Når du har bestået grundforløbet og studieåret, venter sidste del af din uddannelse: Hovedforløbet. Det er her du skal bruge al den viden du har fået som elev i en virksomhed. Under hovedforløbet veksler du mellem arbejde i virksomheden og skoleforløb. Du får elevløn under hele hovedforløbet.
På hovedforløbet specialiserer du din inden for den branche du valgte på grundforløbet - butik, handel, kontor, finans eller event. Du lærer branchen at kende ved at arbejde ude i virksomheden, og du får teorien ind på dine skoleophold.
Jeg drømmer om, at blive digital handelselev og arbejde med online salg.
Sofie, eux business
Jeg har altid drømt om at blive bilsælger fordi jeg godt kan lide at sælge ting og snakke med mennesker - og at nørde om biler.
Magnus, salgstrainee hos CA Larsen
Jeg ville egentlig have været på stx, men da jeg så mulighederne for at blive digital handelselev og samtidig blive student med en eux, valgte jeg det i stedet.
Freja, eux business